Pariisin haute couture -viikko syksy 2009

Muodissa on paljon paljon iloisempia tilaisuuksia kuin Pariisin Couture -viikko, vaikka tämän vuoden flamboyant -vaatteiden ja taiteellisuuden juhla on jonkin verran haitannut masentunut talous ja yhden lähestyvä lähtö Genren suurimmat äänet, Christian Lacroix. Se, että hän pystyi järjestämään näyttelyn millään tavalla, on viikon iso tarina; Myyjät ja teollisuusystävät auttoivat suunnittelijakappaleen yhdessä viime hetken kokoelman ja esityksen siitä, mikä voisi olla hänen viimeinen couture-show, jos hänen tuotemerkkinsä ei löydä varmuuskopiota nopeasti. Se osoittaa outoa tyyppistä kollegiaalisuutta muotiteollisuuden työntekijöiden keskuudessa, että paljon ulkopuolelta katsomassa saattavat jättää huomioimatta niin suuren glitzin ja upeaan – on armeija ihmisiä, jotta tämä tapahtuu meille muutaman kerran vuodessa, ja He työskentelevät erittäin pitkiä aikoja todella vaatimattomaan palkkaan. Se, että monet heistä lahjoittivat aikansa, taitonsa ja tavaransa Lacroixille kootakseen sen, mikä voi olla hänen viimeinen näyttely, on tavallaan koskettava, etenkin egosta ja elitismista tunnetussa teollisuudessa. Hän ei ole ainoa, joka on esittänyt näyttely muotitoimittajille ja couture -asiakkaille tällä viikolla – meillä on hyppynsä jälkeen hyppyn jälkeen parhaat ulkoasut.

Kristitty Lacroix
Koska tämä voi olla Lacroixin viimeinen esiintyminen, ajattelin vain sopivan, että hän meni ensin. Hänen kokoelmansa perustui lähinnä kankaita ja muita materiaaleja, jotka hänellä oli jo hänen atelierissaan, mikä johti enimmäkseen paljon hillittymmältä ja laajemmin ymmärrettävämmältä kuin keskimäärin Haute Couture -mestarin. Ehkä paljon helpommin saatavilla oleva ulkonäkö auttaa Lacroixin etikettiä löytämään sijoittajia; Voidaan vain toivoa. Kirkas toivon piste oli pienen kokoelman viimeinen ilme – monimutkainen hääpuku, joka on arvoinen Neitsyt Marialle, joka oli tehty lasimaalaukselle. Se oli niin perusteellisesti ja klassisesti lacroix, että melkein vahvisti, että mies aikoi sotilaalle ja tehdä kauniita vaatteita.

kanava
Epäilen, että olen saattanut olla ainoa, joka tuntui tällä tavalla, mutta en vain tuntenut suurta osaa Chanelin kokoelmasta. Toki, 60+ ilmeesitys oli täynnä kauniita vaatteita; Jotkut heistä olivat jopa henkeäsalpaavia. Ja tiedän, että se on Chanel -niitti ja osa tuotemerkin historiaa, mutta en vain välitä siitä, että näet paljon enemmän kuin tusina versiota villahamepuvusta, kun viritän Haute Couturen. Haluan draamaa, haluan haasteen, haluan jotain, jota en voi käyttää toimistoon. Esityksen jatkuessa asiat nousivat hienosti, mutta pukujen etukäteen lataaminen sai minut tuntemaan, että minun piti odottaa jo jonkin aikaa ennen kuin dramaattinen tuli. Ja kun se tapahtui, se oli tavanomainen Chanel Couture – paljon valkoista, norsunluun, mustan ja hopean ulkonäköä, jotka olivat perusteellisesti ranskalaisia ​​ja täysin monimutkaisia. pitsi ja helmi on runsaasti; Toivon vain, että olisimme voineet ohittaa puvut ja mennä suoraan upeasta.

Valentino
En yhdistä Valentinoa Haute Coutureen samalla tavalla kuin Lacroix tai Gaultier, mutta olin erittäin tyytyväinen heidän kokoelmaansa. Se oli täynnä tarpeeksi mustaa pitsiä, tumman kauniita silkkiruusuja ja jet -helmiä gootin tukahduttamiseksi, mutta surullisesta paletista huolimatta näyttelyn tunnelma oli yllättävän nuorekas. Pitsi pienet mekot ja mustat ruusu-aiheiset cocktailvaatteet ovat fantasialuettelooni yömuotovaihtoehdoista, ja Valentinon Master Couturiers -taulu toteuttaa nämä vaihtoehdot mestarillisesti sekä nuorena että ylenmääräisesti. Se ei ole uraauurtavaa, mutta se on todella kaunis.

Kristitty Dior
Toinen couturier, joka päätti olla keksimättä pyörää tälle kaudelle, oli John Galliano Christian Diorissa. Mikä ei tarkoita, että se ei ollut täysin ylevä – oi, se oli ehdottomasti. The collection was a throwback to new look Dior, concurrently complex and deconstructed in its use of corsetry and underpinnings as crucial elements of each ensemble. The colors were lively and cheerful, contrasting beautifully with the ivory and black base garments. This collection was a tip of what couture is all about – extravagance, intricacy of construction, and clothing that can legitimately considered an art form. From the brilliantly massive hats to the masterfully tailored coats and corsets, no collection reminded me a lot more that couture is a single piece of clothing made for a single customer.

Jean Paul Gaultier
Ahh, I saved the best for last. From Brigitte Bardot to Barbarella, Jean Paul Gaultier gave us a collection loosely based on the screen sirens of yesterday and today. and the clothes were full of film fantasy – alligator overalls, floor-length fur, tiny dresses that appear to be made of liquid metal. Gaultier is a master of the outrageous and fantastic, and he makes the clothes that I wish I could wear, if I had an limitless budget and the self-esteem needed to pull off something like a sequin-covered sailor shirt. any individual thaTekä voi kuvitella tällaisia uskomattomia vaatteita, jotka eivät vain voittaneet Couture -viikolla, vaan myös voittaa elämässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *